AROMATERAPIJA - USPJEŠNO POMAŽE KOD CELULITA

Č
esta pitanja u ovo doba su: "Kako se riješiti celulita"? "Kako odabrati najbolji tretman"? "Koju cijenu platiti i za što"? Puno je ponuda – no jako se razlikuju, hvala Bogu! Promotrite kritično svaku a odaberite NAJBOLJU ZA VAS zdravim razumom.

Odaberite anticelulitni tretman koji vam nudi:

 • individualan holistički pristup
 • vrijeme trajanja tretmana najmanje 1,5 sat
 • kombinaciju masaže i limfne drenaže
 • cijena u ovom trenutku na tržištu ne može biti manja od 200,00 kn (cijena bazirana na mješavinama visokovrijednih hladnoprešanih ulja i kombinacijama eteričnih ulja + rad terapeuta)
 • znanje i iskustvo terapeuta
 • račun, odgovornost i garanciju za uslugu koju ste dobili

Dakle, što je celulit?

Da bi odgovorili na ovo pitanje moramo prvo promotriti kožu. Koža je naš najveći organ koji se sastoji od tri sloja:

 1. epidermis
 2. dermis čine ga vezivna kolagena vlakna, međustanična tvar,elastična vlakna, krvne i limfne žile,živci,stanice
 3. potkožno tkivo se sastoji od rahlog vezivnog tkiva i varijabilnih masnih stanica s pripadajućim krvnim žilama i živcima

C
elulit je promjena staničnog masnog i vezivnog tkiva kože. Usljed povećane količine vode u masnim stanicama se nakupljaju lipidi pa tako masne stanice povećavaju volumen i jednostavno bujaju. Tada dolazi do pritiska na susjedne krvne žilice i limfne žile što rezultira nakupljanjem nakupljanju toksina koji krvotok ne može eliminirati. Osim krvotoka, drugi prijenosni sustav je limfa. Limfna tekućina na putu kroz limfni sustav transportira: oštećene stanice, eritrocite, stanice masnoćai,proteine i vodu koja se za njih veže...

Obzirom na niz različitih uzroka nastanka celulitisa (hormoni,genetika,stres,nepravilna prehrana,nedovoljno kretanja...) jasno je da terapeutski pristup celulitisu mora biti kompleksan da bi bio učinkovit. Terapija treba trajati nešto duže, a potreban je angažman kako terapeuta tako i klijenta.

Iz svega navedenog uočava se potreba individualnih programa namjenjenih tretiranju celulita.

AROMATERAPIJSKI PRISTUP

Z
ašto su aromaterapijski tretmani tretiranja celulita tako uspješni? Odgovor je jednostavan. Kvalificirani aromaterapeut osim znanja iz područja aromaterapije posjeduje i osnovna znanja iz područja prehrane, fitoterapije,limfne drenaže...ima mogućnost holističkog pristupa tretiranju celulita. Taj pristup podrazumjeva kompletno sagledavanje klijenta uvažavajući njegove navike,načine prehrane,stupanj stresa i zdravstveno stanje. Holizam uvažava da nijedna osoba nije ista i zahtjeva pristup svakoj osobi pojedinačno. Na taj način se određuje NAJKVALITETNIJA I NAJDJELOTVORNIJA terapija celulita. Osim terapije u aromaterapijskom studiu, cilj aromaterapeuta je educirati klijenta kako može terapiju provoditi u svom domu. Od prvog susreta klijent je upoznat o cijelom aromaterapijskom pristupu o važnosti njegovog osobnog angažmana. Na taj način rezultati su daleko trajniji i kvalitetniji od bilo kojeg drugog pristupa.

ZABLUDE O CELULITU

 1. samo žene imaju celulit - muškarcima se nakuplja najčešće na trbuhu
 2. samo stariji ljudi imaju celulit - pogledajte oko sebe i jasno će biti da nije tako
 3. celulit se nalazi samo na bedrima i stražnjici - ne , može biti i na drugim dijelovima tijela npr,podlaktice,nadlaktice....
 4. samo debele žene imju celulit - debljina ne znači nužno pojavu celulita ali je svakako važan uzrok nastanku
 5. dijeta i vježbanje mogu ukloniti celulit - nema te dijete koja može ukloniti celulit. Izglađivanjem se samo pogoršava stanje jer organizam reagira na dijetu pospremanjem, također pretjerano vježbanje može izazvati pogoršanje celulita.
 6. liposukcija je trajno rješenje celulita - to je samo privremeno rješenje. Ukoliko se ne promjene navike celulit će se vratiti
 7. u terapiji celulita je dovoljna samo masaža sa bilo kojim sredstvom za masažu - celulit zahtijeva cjelovitu terapiju mješavinom bar 2 do 3 bazna masna ulja (sezam,lješnjak..)i eteričnih ulja (čempres, ružmarin 1,8-cineol, himalajski cedar,borovica)
 8. OBAVEZNI SU PODLIVI - osnovno pravilo anticelulitne masaže je da ne bude bolna i da ne ostavlja plavice. Ponekad i vrlo blag dodir celulita izaziva bol, no to će proći čim se uspostavi cirkulacija. PLAVICE? Jednostavno NE! To je pogrešno a i štetno. Ako ih već imate promijenite terapeuta i odite liječniku!
 9. ništa ne pomaže - masaža aromaterapijskim mješavinama , limfna drenaža, promjena navika u prehrani, kretanje svakako pomažu da se riješite celulita

TERAPIJSKO UMATANJE

Terapija umatanja - aroma oblozi jedna od najuspješnijih metoda za uklanjanje celulita i masnoća prirodnim putem, prilagođena svakom problemu i tipu kože. Poznato je da tijelo potroši 70 – 80% dnevno potrebnih kalorija da bi održalo svoju prirodnu termičku ravnotežu.

O
vom metodom pomoću eteričnih ulja, krema i "zavoja" na površini kože se podiže temperatura, dok se istodobno hlade unutarnji organi, odnosno snižava unutarnja tjelesna temperatura.

Izjednačavanjem unutarnje i vanjske temperature reaktivira se sam ljudski organizam i tako na prirodan način stimulira tijelo na potrošnju dodatne energije. Rezultati su četverostruko sagorijevanje, uklanjanje celulita – smanjenje obujma, snažno zatezanje kože i tkiva – efekt limfne drenaže.

Glavni sastojci preparata za umatanje su eterična ulja, aloe vera, shea maslac, alge i keta kaviar.

PONUDA ANTICELULITNIH TRETMANA U TILIJI

USLUGA TRAJANJE CIJENA
ANTICELULITNA TERAPIJA 90 min €40,00
301,38 kn
ANTICELULITNA TERAPIJA 90 min 5x €170,00
1.280,87 kn
ANTICELULITNA TERAPIJA 90 min 10x €320,00
2.411,04 kn
TERAPIJSKO UMATANJE (Aromawickel metoda) 1 sat €26,54
199,96 kn
TERAPIJSKO UMATANJE (Aromawickel metoda) 15 tretmana €358,35
2.699,99 kn

Nadamo se da će vam ove informacije pomoći kod odabira tretmana.

Rezervirajte termin za besplatno savjetovanje.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufnanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija"