U
sluge  pedikure – mi smo jednostavno drukčiji. I usluge pedikure smo osmislili prema principima aromaterapije. Svi  preparate koje koristimo u tretmanu smo izradili sami. Svježe su i ne sadrže nikakve stabilizatore, umjetne boje i mirise.

Stopala zahtjevaju posebnu pažnju. Ona ipak drže cijelu težinu tijela i "nose nas" kroz život.

Postoje razne deformacije stopala  koje mogu uzrokovati probleme u organizmu. Deformacije nastaju iz niza razloga, a često nastaju radi zadebljale kože, uraslih noktiju, žuljeva, kurijeg oka, natisaka i sl. Prevencija ili rješavanje ovih ili sl. problema je moguća jedino redovitim odlascima pedikeru. Ukoliko ne možemo rješiti vaš problem uputiti ćemo vas fizijatru ili dermatologu ili pak ponuditi tretman refleksologije. 

Higijena

U pedikerstvu je pored kvalitno odrađene pedikure jednako važna higijena i sterilizacija instrumenata, jer se ne održavanjem istih mogu razviti mnoge bolesti.

Higijenu u profesionalnim uvjetima pedikerskog salona vršimo upotrebom kemijskih sredstava i dezinfekcijskih tekućina, dok je sterilizacija postupak pomoću kojeg se uništavaju svi oblici mikroba. Sigurnu sterilizaciju postižemo zasićenom vodenom parom i pokretnim vrućim zrakom (sterilizator).

Dezinfekcija i sterilizacija

Dezinfekcija

Zaštita klijenata i djelatnika postiže se provođenjem dezinfekcije i sterilizacije,a isto tako i primjenom potrošnog materijala za jednokratnu uporabu tijekom pedikure.

Na suhe ruke potrebno je utrljati dezinfekcijsko sredstvo dok se koža ne osuši,a tada se navlače jednokratne rukavice. Za svakog klijenta koriste se nove rukavice. Iz higijenskih razloga obvezatno je nošenje propisane radne odjeće i obuće. Dezinfekcijom uništavamo cijeli niz vegetativnih oblika mikroorganizama ili ih reduciramo na razinu koja ne šteti ljudskom zdravlju uz odsutnost infekcije kojim se stvari i predmeti čine sigurnim zarukovanje. U pedikuri je dezinfekcija puno bitnija nego u nekim drugim strukama, jer postoji veliki broj instrumenata koji nisu samo za jednokratnu upotrebu. Iza svakoga pedikerskog zahvata instrumente dezinficiramo natopljenim dezinfekcijskim sredstvom, te natapanjem u u dezinficijans čija zapremina mora biti najmanje dvostruka od zapremine instrumenata. Postupak ponavljamo ovisno o broju klijenata. Podove i radnu površinu treba prati jednim od dezinficijensa niskog stupnja djelotvornosti.

USLUGA CIJENA

PEDIKURA KLASIČNA

€14,00
105,48 kn

PEDIKURA MEDICINSKA
(uklanjanje sitnih natisaka)

€16,00
120,55 kn

PEDIKURA MEDICINSKA
(jako problematična)

€34,00
256,17 kn

PEDIKURA MEDICINSKA + OBIČNI LAK

€18,00
135,62 kn

PEDIKURA MEDICINSKA + TRAJNI LAK

€24,00
180,83 kn

PEDIKURA KLASIČNA + OBIČNI LAK

€16,00 kn
120,55 kn

PEDIKURA KLASIČNA + TRAJNI LAK

€20,00 kn
150,69 kn

TRETMAN UKLANJANJA NATISAKA

€7,00 kn
52,74 kn

SANACIJA RAGADA

€10,00 kn
75,35 kn

TRETIRANJE KURIJE OKO

€7,00 kn
52,74 kn

GLJIVIČNA INFEKCIJA NOKTA

€10,00 kn
75,35 kn

NADOGRADNJA NOKTA GEL

€7,00 kn
52,74 kn

NADOGRADNJA NOKTA ANTIFUNGALNIM GELOM

€10,00 kn
75,35 kn

TRETMAN ONIHOGRIFOZA

€10,00 kn
75,35 kn

BRUŠENJE ZADEBLJANIH NOKTIJU

€10,00 kn
75,35 kn

SANACIJA URASLI NOKAT 1. DOLAZAK

€25,00 kn
188,36 kn

SANACIJA URASLI NOKAT ODRŽAVANJE

€15,00 kn
113,02 kn

B/S ŠPANGE

€27,00 kn
203,43 kn

TAMPONADA

€5,00 kn
37,67 kn

Sterilizacija

Nakon dezinfekcije pribora potrebno je izvesti sterilizaciju gdje je to moguće. Sterilizacija je postupak ili proces kojim se uništavaju sve vrste i svi oblici mikroorganizama, što znači da je lišeno svake kategorije života, što je i osnovna razlika između sterilizacije i dezinfekcije.

Danas se najčešće u praksi primjenjuje toplina kao sterilizacijski medij: bilo u obliku suhog zraka, bilo u obliku zasićene vodene pare pod tlakom. Kvalitetni saloni medicinske pedikure opremljeni su sterilizatorima na vrući zrak koji rade s temperaturom od 170-200°C, u trajanju od 1,5 do 2 sata. Prednost sterilizacije vrućim zrakom je snaga penetracije i nekorozivnost instrumenata, a nedostaci sporost kod zagrijavanja na djelotvornu temperaturu. Zbog toga se gdje je to moguće preporučuje i drugi način sterilizacije autoklavom tj. parom ili vlažnom toplinom. Glavne prednosti parne sterilizacije su njena jednostavnost, brzina i ekonomičnost. Osnovni je nedostatak da se ne može primijeniti kod materijala osjetljivih na vlagu i toplinu, te visoka cijena.Nakon dezinfekcije pribora potrebno je izvesti sterilizaciju gdje je to moguće. Sterilizacija je postupak ili proces kojim se uništavaju sve vrste i svi oblici mikroorganizama, što znači da je lišeno svake kategorije života, što je i osnovna razlika između sterilizacije i dezinfekcije. Danas se najčešće u praksi primjenjuje toplina kao sterilizacijski medij: bilo u obliku suhog zraka, bilo u obliku zasićene vodene pare pod tlakom. Kvalitetni saloni medicinske pedikure opremljeni su sterilizatorima na vrući zrak koji rade s temperaturom od 170-200°C, u trajanju od 1,5 do 2 sata. Prednost sterilizacije vrućim zrakom je snaga penetracije i nekorozivnost instrumenata, a nedostaci sporost kod zagrijavanja na djelotvornu temperaturu. Zbog toga se gdje je to moguće preporučuje i drugi način sterilizacije autoklavom tj. parom ili vlažnom toplinom. Glavne prednosti parne sterilizacije su njena jednostavnost, brzina i ekonomičnost. Osnovni je nedostatak da se ne može primijeniti kod materijala osjetljivih na vlagu i toplinu, te visoka cijena.

Bolesti nogu i problemi stopala

U nastavku su navedene najčešće bolesti nogu i noktiju.

Suha koža

Suha i zadebljala koža nogu pojavljuje se učestalim znojenjem nogu, te neadekvatnom obućom uz nastajanje natisaka. Ukoliko se takova koža ne tretira ,a natisci ne odstranjuju, mogu se razviti i razne deformacije nogu i stopala.

Žulj

Nastaje na mjestu pritiska i trenja. Ne smije se dirati ukoliko je ognojen, jer može doći do sepse ili druge infekcije. Ukoliko je samo mjehur odstranjuje se kako bi korisnik lakše hodao.

Bradavice

1. Bradavice stopala (ravne i plosnate)

2. obične bradavice (vulgarne bradavice)

3. Filiforne bradavice (ušiljene,tanke)

4. Mladenačke bradavice (na gornjim djelovima)

5. Bradavice sluznice (kandilom)

6. Favus bradavice

Odstranjivanje bradavica ne spada u djelokrug pedikerstva.

Kurje oko

Nastaje pritiskom i trenjem kože. Ono je smeđe-žute boje. U sredini je mrtva jezgra koja svojim vrhom seže u dubinu. Nalazi se najčešće uz drugi i četvrti članak prsta, ispod nokta, kod čekičastih i kanđastih prstiju, uz rub palca, pod nožnim trbuščićem na peti. U salonima medicinske pedikure skida se sloj po sloj dok se ne dođe do hiperkeratotičnog trna.

Gljivična oboljenja kože i noktiju

Pogoduje im znoj, toplina, vlaga. Očituju se crvenilom i svrbežom, a nokat mjenja boju, jer se gljivice talože pod pločom nokta.

Postoje nekoliko vrsta :

1. CANDIDA – koža i nokti

2. MIKROSPORIJA – javlja se kod djece

3. TRIHOFITIJA – dobiva se od životinja

Gljivična se oboljenja u pedikerskim salonima tretiraju brušenjem i premazom antigljivičnim serumima u strogo steriliziranim uvjetima a klijenta treba uputiti liječniku po procjeni.

Ovo je potrebno znati o noktima i stopalima!

Nokti

Glavna građevna tvar noktiju je keratin, tvar proteinskog porijekla. Ostali važni sastojci  su sumpor, cink, kalcij i  fosfolipidi. Dužina i oblik noktiju ovise o obliku kosti jagodice prsta. Jakost noktiju ovisi o njihovom sastavu, duljini i obliku. Nokat je 1000 puta propusniji za vodu od kože i 100 puta više gubi vodu nego koža nakon vlaženja. Nokte bi stoga trebalo mazati zaštitnom kremom kako bi se vratila izgubljena voda. Gubljenjem vode, nokat postaje krhak, a kod čestog vlaženja mrvi u slojevima.

Boja nokta uvjetovana je krvnim žilicama koje se nalaze ispod nokta. Vidljivi dio nokta je mrtav, a živi dio tvz. Matriks ili korijen nije vidljiv. Nalazi se ispod kožnog nabora na vrhu nokta. U matriksu  nokta stalno se dijele stanice i tako nokat raste. Svaka ozljeda matriksa ili griženje noktiju može zaustaviti rast noktiju zauvijek.

Nokat je sa strane zaštićen nježnom kožicom koja ga štiti od prodora mikroorganizama i vanjskih tvari. Ukoliko tu kožicu odstranjujemo  nastaje upala tzv. zanoktica okolnog tkiva, koja zna biti jako bolna. Kod rezanja noktiju rubovi moraju biti ravni, a nokat mora imati oblik blago savinutog polukruga. Time ne samo što jačamo nokat nego sprečavamo njegovo urastanje u meso.

Stopala

Stopalima je potrebno posvećivati posebnu pažnju zbog zdravlja i cijelog niza bolesti koji mogu uzrokovati ukoliko ih zanemarimo. Ona drže cijelu težinu tijela, a sastavljena su od cijelog niza kostiju koje su povezane zglobovima.

Deformacije stopala koje mogu biti uzrokovane zadebljalom kožom, uraslim noktom, žuljom, kurjim okom ili natiskom mogu stvoriti probleme u organizmu ili uzrokovati deformaciju stopala, koje će se nastaviti na deformaciju kralježnice i mogućim cijelim nizom bolesti.

Prevenciju ili uklanjanje ovih simptoma postići ćemo redovitim odlaskom pedikeru,a ukoliko je bolest uznapredovala po potrebi fizijatru ili dermatologu.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufnanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija"