Postizanje dobrog zdravlja je najveća preokupacija modernog društva. No, što doista jest dobro zdravlje? Što nam znači i kako se postiže?

REFLEKSOLOGIJA - terapija refleksnih zona stopala i dlanova

Č
ovjek današnjce se ponaša kao stroj, koji od mehaničara (liječnika) očekuje brzo rješenje u obliku čarobnog lijeka. Često zaboravlja na prirodne moći izlječenja.

Jedna od neagresivnih, tradicionalnih, prirodnih metoda održavanja dobrog zdravlja i odlična prevencija je refleksologija. Njeni korjeni sežu u daleku prošlost. Liječenje pomoću pritiskanja točaka poznato je u Indiji i kini već prije 5000 god.

U novije vrijeme E.Ingham je razvila terapiju oslanjajući se na predhodne terapije zona dr.med.W.Fizgerald.

Stopala su usko povezana s ljudskim zdravljem. Kupka i masiranje stopala pridonose boljoj cirkulaciji, reguliranju unutarnjih organa i općem stanju tijela.

Postupak refleksologije se sastoji od masaže i pritiskanja određenih točaka na stopalu ili dlanu, a sve u cilju postizanja poboljšanja općeg zdravlja. Refleksologija je ugodna opuštajuća terapija. Djelovanje refleksologije se zasniva na ideji da neki dijelovi stopala odgovaraju određenim organima u tijelu. Pritiscima i masažom na te točke terapeut djeluje i na određene organe tijela. Refleksologijom se uklanjaju i energetske blokade u tijelu. Refleksologija se pokazala uspješnom kod uklanjanja bolova, smanjenja stresa, glavobolje, probavnih smetnji , nesanica, visokog tlaka, itd

Kako izgleda tretman refleksologije u studiu Tilia?

P
o dolasku klijenta, terapeut će napraviti konzultacije i uz pregled stopala i šaka postaviti neka pitanja klijentu kako bi se na osnovu dobivenih informacija odredio tijek terapije.

Prvo će terapeut pripremiti aromaterapijsku kupku stopala. Nakon kupke, klijent će ostati u ugodnom ležećem položaju, a terapeut će početi s masažom. Pomoć i produžena ruka terapeutu je mješavina aromaterapijskih ulja kojima će započeti masažu.

Sama masaža je ugodna opuštajuća, no ponekad se može osjetiti i neugoda u obliku bola.

Kontraindikacije: diabetes, trudnoća (prva 3 mjeseca).

Refleksologiju treba izvoditi kvalificirani terapeut.

USLUGA J.M. CIJENA
Refleksoterapija kom 150,00 kn
€19.91

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufnanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija"