Botanički naziv: Eucalyptus globulus

Porodica: Myrtaceae

Samonikli su u Australiji , Tasmaniji i Maleziji. Sredinom 19. stoljeća uveženo je oko 50 vrsta u Južnu Ameriku, južnu Europu. Najraznolikija zbirka eukaliptusa u Europi raste u Hrvatskoj na otoku Lokrumu pokraj Dubrovnika. Jedna od najvrednijih osobina eukaliptusa je velika moć apsorpcije njegova korjena i intenzivno isparavanje lišća, zbog toga je sađen u močvarnim područjima koja su na taj način isušivana.

 

Indikacije i djelovanje:

Glavna karakteristika je jako antinfektivno, antibakterijsko i antivirusno djelovanje, što ga čini pogodnim za tretiranje stanja groznica, prehlada, sinusitisa, bronhitisa. E.globulus indiciran je kod: svih oblika dišnih infekcija praćenih kašljem jer ima jako ekspektoransno djelovanje tj. razgrađuje sluz i olakšava iskašljavanje, indiciran je za donje dišne puteve: bronhije i pluća. Kod stanja prehlade, gripe, bronhitisa preporuča se masaža leđa, a nakapan u mirisnu lampicu olakšati će disanje i osvježiti zrak.

Eterična ulja eukaliptusa bez obzira na vrstu primjenjuju se kod osoba koje se osjećaju stještene, u strahu od mogućnosti koje pruža budućnost, jer režu, čiste i otvaraju prostor za disanje, a samim tim u stanju su osjećaj zagušenosti transformirati u osjećaj slobode i obnavljanja.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik