Botanički naziv: Citrus x paradisi

Porodica: Rutaceae

Za grejp se pretpostavlja da je nastao kao hibrid C.sinensis i C.maxima. Koristi se u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, a naročito je poznat kao sredstvo za pomoć pri mršavljenju.

 

Indikacije i djelovanje:

Ulje je koje hladi i osvježava. Indiciran je kod problema: prekomjerne težine, zastoja rada jetre, slezene, zastoja limfe i zadržavanja tekućine. Upotrebljavamo ga u tretiranju visokog tlaka , a pošto potpomaže čišćenje krvi indiciran je i kod reumatskih oboljenje i upala zglobova naročito kada imamo osjećaj vrućine i boli na zglobovima. Koristi se za tretiranje masne kože, strija, akni i celulita.

Dobro djeluje na osjećaje razdražljivosti, napetosti, frustracija, samookrivljavanja, posebno je preporučljiv za one koji kad su napeti i pod pritiskom pribjegavaju „utješnom jedenju“ kao načinu izlaženja na kraj sa teškim emocijama.

Eterično ulje grejpa upotrebljava se u tretmanima sa osobama koje imaju visoka očekivanja od sebe i koji su skloni samookrivljavanju. Djeluje pročišćujući i razbi- strujući teške emocije praćene bijesnim razočaranjem. Pomaže nam da vidimo relističnije svoje ciljeve, a ujedno osvjetljuje i osvježava naš duh.

Eterično ulje grejpa je fototoksično, pa treba izbjegavati izlaganje suncu ili odlazak u solarij nakon korištenja eteričnog ulja.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik