Botanički naziv: Jasminum officinalis

Porodica: Oleaceae

Jasmin spada u najstarije biljke koje se spominju u literaturi. Samoniklo raste u tropskim područjima Azije, Afrike i Australije. Postoji oko 200 vrsta samoniklog jasmina, a uzgojem je dobiveno još oko 150. Eterično ulje jasmina spada u najstarija eterična ulja, spominje se još u doba kraljice Kleopatre. Dobivanje eteričnog ulja je vrlo skupo, zbog male količine eteričnog ulja u laticama. Danas postoje dvije vrste eteričnih ulja na tržištu. Jasmin se od davnina koristio kao afrodizijak. Danas se koristi u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji.

 

Indikacije i djelovanje:

Apsolut – eterično ulje dobive metodom ekstrakcije pomoću otapala Jasmin zbog svog specifičnog mirisa ima veliki utjecaj na um i emocije. Indiciran je kod stanja depresija, nervoze, impotencije i frigidnosti naročito ako su uvjeto- vane depresivnim mislima o neadekvatnosti i neželjenosti. Dobar je za urogenita- lne infekcije i olakšava traume dugotrajnih poroda. Zbog velike količine estera pogodan je za njegu zrele i umorne kože.

Jasmin je puno više od seksualnog stimulansa, svojim toplim, senzulanim mirisom utječe na um i emocije i oslobađa osobe straha i sputanosti, dozvoljavajući našoj pravoj prirodi da se izrazi u svoj svojoj punini.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik