Botanički naziv: Anthemis nobilis

Porodica: Asteraceae

Kao ljekovita biljka poznata je još od vremena Egipćana koji su je posvetili suncu. Grci, Rimljani, Germani upotrebljavali su kamilicu kao piće i koristili je za lječenje raznih tegoba; groznice, glavobolje, bolesti bubrega i dišnih organa, ženskih bolesti, te za lječenje gnojnih rana. Kamilica je bila cjenjena u srednjem vijeku i uzgajala se u samostanskim vrtovima. I danas je kamilica cjenjena kao lijekovita biljka u narodnoj medicini, a zbog njenog protuupalnog djelovanja sastavni je dio mnogih krema i pripravaka za njegu kože i kose.

 

Indikacije i djelovanje:

Ima slatku, blagu voćnu aromu, i blago sedativno i spazmolitičko djelovanje, indicirana je kod: nervoza, nesanica, stresa i psihičkih šokova, upalnih procesa kože. Dobra je za otklanjanje spazama, naročito za uklanjanje predmenstrualne napetosti i menstrualnih bolova. Koristimo je kod problema kronične boli uzrokovane stresom i napetošću, te glavobolje i astme kao posljedice istog. Rimska kamilica zbog velikog udjela estera pogodna je za tretiranje kože i često se koristi u pripravcima za njegu kože, kako odraslih, tako i djece.

Kamilica ima moć da umiri i sedira osobu, naročito one koji imaju potrebu za „pretjeranom kontrolom“, kamilica će pomoći da se opuste, riješe napetosti i uznemirenosti, i otvoriti mogućnost prihvaćanja pomoći i podrške koju nam mogu drugi dati. Ona će iscjeliti naše rane istovremeno jačajući našu zdravu stranu i dati nam poticaj da prihvatimo promjene sa povjerenjem.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik