Botanički naziv: Citrus limonum

Porodica: Rutaceae

Stare civilizacije koristile su limun kao dezdorans i repelent, tek je u 17. stoljeću postao popularan kao sredstvo za pročišćavanje krvi, a popularnost je stekao na prekoocenskim brodovima kao efikasno sredstvo protiv skorbuta. Danas veliku primjenu ima u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

 

Indikacije i djelovanje:

Dobar je antiseptik i vrlo djelotvoran protiv vrsta Staphylococcus i Streptococcus, nekoliko kapi eteričnog ulja u mirisnoj lampici će već nakon 5 minuta uništit do 70% virusa u zraku. Zbog svog adstrigentnog svojstva indiciran je u tretiranju: proširenih vena, ispucalih kapilara, hemeroida, krvarenja iz nosa. Pomaže kod glavobolja, osjećaja mučnine i razdražljivosti.

Eterično ulje limuna je jak imunostimulator, stimulira proizvodnju leukocita. Kako hladi i osvježava koristi se i u tretiranju reumatskih oboljenja, upala, te kod problema zastoja rada jetre i slezene. Svojim laganim osvježavajućim mirisom razbistruje um, smanjuje mentalnu i emotivnu pretrpanost i pomaže da odbacimo ono što nam ne treba. Smanjuje osjećaj zabrinutosti, zbrkanosti, sumnje, vraća povjerenje i sigurnost.

Eterično ulje limuna je fototoksično i treba izbjegavati izlaganje suncu ili odlazak u solarij.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik