Botanički naziv: Citrus reticulata

Porodica: Rutaceae

Mandarina je ime dobila po Mandarinima – vladarima u staroj Kini , koji su to voće poklanjali u znak pažnje. Mandarina je drvo koje naraste do 6 metara u visinu, sjajnih listova i sitnih plodova koji sazrjevajući mjenjaju boju od zelene do narančaste. Mandarina je vrlo popularna kao voće i danas postoji mnogo kultivara koji se uzgajaju u mediteranskom bazenu, Brazilu i SAD-u. U širokoj je upotrebi u prehrambenoj i farmakološkoj industriji.

 

Indikacije i djelovanje:

Eterično ulje mandarine je zbog svog ugodnog mirisa dobilo naziv „ulje dječje radosti“. Tradicionalno se koristi u Francuskoj za smanjenje probavnih tegoba u djece. Ovo je vrlo sigurno ulje za upotrebu i spada u ulje odabira za tretiranje djece. Indicirana je kod : nesanice,stresa, uznemirenosti,loše i usporene probave, astme i alergije. Dobro djeluje kod opće slabosti organizma i umora, snizuje krvni tlak, ublažava palpitacije. Koristi se u tretiranju noćnih strahova i mora kod djece, te duboke tuge.

Eterično ulje mandarine osvježava, harmonizira, budi životnu radost, pa je indicirano kod osoba koje su izgubile sposobnost radovanja malim stvarima. Eterično ulje mandarine budi u nama naše unutarnje dijete i poziva na igru.

Kontakt

Srdoči 65 (kod pošte)
51000 Rijeka

Tel.: 091/1569-230
E-mail: tilia.doo@gmail.com

Kontaktirajte nas

Cjenik

Ovdje možete pogledati kompletan cjenik grupiran po kategorijama.

Kompletan cjenik